churp

31 January 2012

Awesome !!


Forever Alone



Tamat sudah cerita gua. Sekian !

30 January 2012

28 ÷ 7 ≠ 4

video

Nie lagi satu video lawak

**********************************

Enjoy

**********************************



Tamat sudah cerita gua. Sekian !

Sesat !!

Di suatu pagi yang tak pagi. Gua bangun tido dan segera bersiap untuk keluar bersama Cik Siti. Tepat pukul 8.20 gua sudah terpacak di parking lot KTM. Dengan selamba nyer gua berjalan ke kaunter tiket. Tiba2

"Dik, singgit duit parking moto".

"Ha? Ape? Sejak biler kene bayar nie sape pulak mintak duit nie. Celake sungguh mintak duit dekat student yang tengah sengkek cm gua nie". Ati kecil gua berkate2.

Mane gua berani nk ckp depan2. Mau disepak2 nyer gua nanti. Gua keluar kan duit syiling gua. Kira dan terus kira lalu melontarkan memberikan duit tersebut disebalik tingkap yang penuh misteri.

"Ini singgit, amik r". Kate gua sambil menghulur kan duit syiling yang dipenuhi duit 10sen dan terus blah seperti tiada ape2 berlaku.

*****************************

"Kak tiket pi KL Sentral 1". 

"Ok". Orang di kaunter itu membalas sambil memandang gua dengan muke pelik.

Salah ke gua beli tiket 1 je. Mesti ke beli sampai 2,3 baru x pelik. And mesti ke gua bawak perempuan keliling pinggang baru tak di usha pelik. Adoii.. Ape sume nie. Time tunggu KTM pun gua asyik diusha pelik. Tau r gua pakai seluar di badan n baju dikaki. Tak payah r nak usha pelik sangat. Ok, itu gua tipu. Heheheee.

Bla bla bla...... Sampai KL Sentral.... Bla bla bla.... Jumpa Cik Siti... Bla bla bla.... Tengok wayang cite melayu yang entah ape2.

********************************

And before gua balik, gua sempat r singgah Sg Wang setelah beberape tahun gua x menjejakkan kaki dekat situ. Tujuan gua masuk situ pon bukan ape. Just nak balik KL Sentral je. Dan benda paling gua lupe sekali dekat sane ialah, mane letak nyer KL Monorail? Jalan punyer jalan, tingkat demi tingkat gua naik and finally. Gua SESAT !! Adalah amat cilake gua sesat di satu tempat yang gua pernah pergi tapi sudah lame tidak pergi.

Lalu gua pon bertanya kepda mak cik cleaner yang gua jumpa. Maklumlah, beliau mesti lagi pakar dari gua slok belok tempat berpuaka ini. Heheheee..

"Cik, nak tanya nie, mane KL Monorail erk"? Gua bertanya dalam nada yang agak sopan.

"Ade di tingkat 1, kene turun balik la kamu ini". Beliau menjawap. Mesti beliau hairan macam mana org macam gua ini tak tau tempat KL Monorail. Maklumlah, gua dah lame tak pergi melawat situ mak cik oi.

Ape?! Kene turun balik. Gua punye penat naik sampai tingkat atas sekali, rupe nyer, benda yang gua cari itu ade di tingkat 1. Memang tensen sekali gua time 2. Akhirnyer, gua jumpa juga KL Monorail itu dan terus balik dengan pantas nyer. Xmahu gua sesat lagi dalam sane. Hahahaaa.

Serius gua penat mencari stesen KL Monorail itu. Goyang juga r lutut gua jalan lame sangat. Sampai di rumah gua terus tido hingga waktu subuh menjelma.

p/s: adalah sangat memalukan gua sesat di tempat kejadian. sigh

Tamat sudah cerita gua. Sekian !

20 January 2012

Penat...

"Please wake up, your clock is 6.45 a.m" !

Alarm gua mengejutkan gua. Sungguh lantang die bersuara. Panas je ati bler ade orang kaco tido. Gua pun bangun dengan semangat nyer untuk balik bercuti semester lantas gua melihat ke arah luar rumah gua.

"Mak aih, gelap nyer. Cancel plan gua nak basuh moto camni" !

Gua pon gerak suboh dan kembali tido.

"Please wake up, your clock is 7.30 a.m" !

Celake, alarm gua sekali lagi menggangu kosentrasi tido gua. Ikutkan hati, mau je lempar beliau laju2 ke arah dinding seperti muve2 omputih yang gua tengok. Tapi gua tidak la sebenggap itu, Giler ape lempar alarm sampai hancur and then beli baru. Oh tidak ! Itu sume keja giler. Hahahaaa

Gua pon mandi and call member gua.

"8.30 pagi kite konvoi balik."

 Gua memberi arahan kepada beliau. Beliau pon berkata dalam loghat utara yang sungguh pekat sekali.

"Sat2 kol 9 kite gerak, aku x siap kemas barang lagi".

"Tidak mengapa la kalo begitu."

Gua membalas dalam nada yang mengantok.

Ikot kan hati, mau je sambung tido lagi.

Tepat pukul 9.00 pagi. Kite orang sume bergerak dari Perlis ke Bukit Mertajam, Penang. Perjalanan sejauh 200km selama 4jam setengah itu seriosly mencabar kelakian gua. Habis kebas badan2 gua. Ini baru 200km gua dah gigil satu badan, kalo bawa moto hampir 500km. Boley jadi sotong badan gua gamak nyer bile sampai rumah nanti. Hahahaaa.

Setelah gua sampai di Bukit Mertajam, gua pon menerus kan perjalanan gua ke rumah gua menaiki bas. Tidak sanggup gua menderita lagi menaiki moto lame2. Pedih punggung gua still tak hilang lagi.

Entry nie gua tujukan kepada kawan gua yang sanggup menjaga moto gua ketika gua menikmati cuti semester ini. Thankz kawan !! Jage elok2 k, t gua upah gula2. Heheheee

p/s : cuti semester ini selalu nyer membosankan. xtau nak buat ape coz duit pon xde sudeyh. adeyh
Tamat sudah cerita gua. Sekian !

12 January 2012

Cinta... [Part 2]


Assalamualaikum and Hello manusia2 sekalian !

Dalam kehidupan manusia, kite memang x pernah terlepas dari menyayangi orang dan sangat suke disayangi. Before nie pon gua pernah cite gak pasal love2 nie. (Klik sini).  

Cinta nie kadang2 membahagiakan n kadang2 menyakitkan. Gua dah banyak kali bercinta n banyak kali bahgia and banyak kali sakit gak.

Eh jap2. Apasal gua cakap ayat yang sungguh skema nie. Cilake gler. Hahaaa

Kali nie gua nak kasi korang tips r dalam bercinta nie. Banyak benda  do and don't dalam bercinta nie. Gua x ade r hebat sangat sangat suck dalam  bab2 bercinta. Tips nie sesuai untuk lelaki yang teringin nak ade gf. Tapi perempuan pon ley gak pratikkan. X ade larangan pon gua kene kan.



****************************************

Do :

  • Selalu r kate yang korang sayang die. Kalo setiap hari pon x ape. Perempuan suke je kene puji2 nie. Lebih2 lagi dengan bf sendri. Tapi gua x pasti dengan satu statement 2 yang kate setiap kali kite katekan kita cintakan pasangan kita, rase sayang semakin kurang. Ntah betol ntah x. Persetankan sume 2. Janji time 2 bahagia. Hahaaa
  • Tolong r jage perasaan pasangan korang. Diorang pon manusia gak. Reti gak perasan2 emo2 nie. Jangan r terlalu ego sangat kaum lelaki nie. Perempuan x suke. Buat sakit hati je. Ikutkan hati nak je disepak2 nyer bf yang terlalu ego nie. Hahahaaa
  • Sentiasa sensitif dengan perubahan diri diorang, diorang potong rambut ke (confirm free hair malas pakai tudung je), diorang pakai baju baru ke, diorang pasang inai ke (bab nie gua x konpius sikit, inai diorang mengalahkan pengantin je ) dan puji n terus puji. Kalo gajah 2 comel cam diorang, cakap je die comey cam gajah. X ke kiut name nyer. Hahahahaa.
  • Selalu r ade unsur humor dalam percintaan. X akan nak dok serius je. Naik nyampah gak lame. Contoh nyer:


Bf  : " U tadi i nampak ade nampak ade sekor cicak bunuh diri coz gf die cakap muke die cam cicak".
Gf  : " Ok !"

2 je yang gf die balas. Memang tensen r gua kalo awek jenis cam gini jenis x ade perasaan nie. Nyesal je kapel. Jenis perempuan gini memang susah kalo nak buat gf. Bek kapel ngan kucing je cm gitu. Comel gak pe. Hahahaa

  • Sikap ambil berat 2 penting juga ok. Selalu r tanya diorang " dah makan ke", "sihat x", "camne hari nie, de bende menarik ke". Tapi jangan r dok sejam tanya bende same. Mau nyer silapar jepon saiz 6 melekat kat muke korang. Hahaha. Nampak sangat korang x ade idea nk tanya.

Dont's :

  • Jangan korang sesekali tengok atau renung atau jeling atau yang sama waktu dengan nyer dekat prempuan yang lagi cantik. Kalo die kate nenek yang korang selisih pon cantik. Korang jangan nak gatal2 main mate ngan nenek 2. Silap haribulan, terkeluar biji mate korang di garfu nyer gf korang. Hahahaa
  • Jangan sesekali cakap gf korang dah naik berat badan, gemuk, berisi, montel atau yang sama waktu dengannya. Perempuan memang sensitif bab2 camni. Kalo korang pegi jejalan kat shoping mall, terjumpa r tempat timbang. Jangan nak ngader2 suruh awek korang pegi timbang. Mau je die balik terus dari terus date. Hahahaa
  • Jangan bercinta kerana rupa sahaja ! Sape yang x suke dapat awek comel kan. Tapi kecantikan fizikal memang indah dan mudah sangat menggoda sesiapa sahaja , tapi kalo nanti dah x comel dah ade ank 10. Dah x macam siti saleha, dah macam itik je. X akan nak tinggal cam2 je. Korang ingat diorang ape? Sedang kan anak kucing yang dah comel pon gua x sanggup nak buang, ni plak manusia. Ishhh. So, kalo nk cari gf 2 kene r ikhlas k. Serius nie. Kikiki
************************************

Cukup r tips yang gua kaci nie. Naik tepu otak gua nk pk. Hahaha. Kalo de yang nak tambah. Tambah r kat tempat komen 2. Gua bla dlu. Chow !!

p/s : bukan senang nak bercinta nie. banyak dugaan


Tamat sudah cerita gua. Sekian !

08 January 2012

20 ÷ 5 ≠ 5

video




Korang tengok video 2. Ape yang korang rse? Lawak kan. Hahaha

*********

Enjoy the video.

**********

p/s : orang cam2 pun ade ye. hahaaa

Tamat sudah cerita gua. Sekian !

Benci ko !!


Sedang gua lepak menunggu waktu sesuai untuk lunch sambil study bersama laptop kesayangan gua, tetiba gua terbaca statement yang member gua kasi time gua kutuk2 die. " Aku benci ko !! " die berkate tanpa rase bersalah sikit pon dekat gua. Beliau langsung tidak menghiraukan perasaan gua time 2. Bukan main kecik ati gua time 2. Kate2 beliau tepat munusuk ke jantung gua. Tapi itu hanya for the 2 minutes n then, gua lupa yang die benci gua. Hahaha

Actually gua x kesah pon kalo beliau cakap cam gitu coz gua tahu itu sume hanya lah gurauan semate2. N kalo die betol2 benci gua, pe ley gua buat pon. X kan gua nak p datang kat die n pkul die suruh die x benci gua. Oh tidak !! Gua tidak akan sekali2 berbuat demikian. 2 sume kerja giler. Hahaha.

Berbalik kepada tujuan utama gua tulis entry ni. Benci ko !! Ini adalah satu perkataan yang lazim kite dapat bile ade orang x puas ati dengan kite. Dalam dunia nie, ade dua saje prasaan yang jelas kite nampak. Benci dan sayang. benci bler kite x suke something or someone dan sayang bler kite suke something or someone.

Benci x kan pernah menjadi sayang n sayang x kan pernah menjadi benci. Bende nie yang gua pegang mase time gua kecik2 dulu. Sekarang nie bler gua dah tua matang sikit, baru lah gua tahu yang benci boley menjadi sayan n sayang boley menjadi benci.

Dan kalo x salah gua, statement nie ade kene mengena ngan cerita gua. " dari benci menjadi cinta ". Sekarang gua bagi contoh situasi la. Bukan susah pon nak reka cerita. Hahaha.

Ade sorang perempuan comel nie, die slalu kene buli ngan seko mamat yang sangat durjana nie. setiap ari perempuan nie kene kaco n perempuan nie sangat2 benci kat mamat 2. Tapi, disebabkan ari2 kene buli, budak perempuan nie dah bese ngan sume 2. N bler mamat 2 tidak kaco perempuan 2 dalam sehari. Ape jadi? Perempuan 2 akan something yang pelik. " Mane mamat yang aku benci 2, die dah x ade ke, mane die. Sihat x ". For the 1st day mamat 2 x ade. perempuan 2 bukan main seronok nyer coz x ade sape nak buli die. Dan guest what, perempuan 2 akan berase sunyi for the next 2, 3 day. That rite kan. Dah macam komik n cerita katun dah. Hahaha

Ini r yang dikatekan dari benci menjadi sayang. Dan dari sayang menjadi benci. Example sgt mudah. Tengok aje kapel yang dok sayang pasangan diorang. Bukan main bahgia lagi. Once dah break up, putus ditengah jalan. Bukan main benci lagi pasangan die. Kalo nampak die tengah jalan sorg2, mau aje dilanggar nyer. Kaci patah2. Hahaha.

Situasi nie selalu kite nampak dalam percintaan. Dari mate turun ke ati, dan dari ati turun ke kaki lalu menjadi benci. Sume ini terlalu fimiliar dalam kehidupan kan.

Ceh.. Ape pasal gua beremosi time tulis entry nie. Banyak sangat tengok drama melayu ke? Mungkin kah gua sedang menghadapi nyer sekarang? Dari sayang menjadi benci. Who knows rite sebab gua pon x pasti. Hehehe. K r, time nie r gua tunggu untuk lunch. Lapo sudeyh. Chow !!

p/s : wadefu sume nie. hahaaa
Tamat sudah cerita gua. Sekian !

07 January 2012

Exam !!


Gud Luck !!

p/s: gua pon tgh exm skrg nie. pening2.

Tamat sudah cerita gua. Sekian !

Cerita Aku

Hello u all !!

Cerita 3-4 bulan lepas. Time 2 gua hampir2 je retired keje dekat tempat keje gua yang gua x pernah suke 2. Hahaha. Tengah  gua lepak dekat rumah, gua baru teringat time 2 gua hidup single lagi. Cis ! Gua paling x suke nak cakap pasal nie. xpernah orang caye gua xde awek.

Tengah gua layan cite spongebob 2, tetiba fon adik gua berkumandang. "Fon sape lak yang bising nie" ati gua berkate2. Lantas gua bangun dah mensilentkan fon beliau. Dan yang gua agak terkejut bler dekat skrin fon 2 tertera name sayang. Cis ! Adik gua pon dah maju dari gua.

Disebabkan rase jeles yang melampau, gua pon perli r die. "awat ang gatai sangat nie naa" ikhlas dari gue. Serius. Lantas adik gue membalas " ko jeles ke"?

Sungguh pedih beliau berkate2 sedemikian terhadap gua. Lalu gua pon stop tengok cte spongebob 2 dan masuk dalam bilik gua. Gua amik fon gua dan cek ade mesej ke, miss kol ke. tapi hampa. Xde 1 pon yang tertera di skrin fon gua.

***************

Gua x kire. gua akan cari awek juga satu ari nanti. Haaa. Btw gua sekarang tengah bz sambung stdy nie. nanti gua free gua update lagi .

***************
p/s: Gua still hutang dekat adik gua 2. Ceh
Tamat sudah cerita gua. Sekian !