churp

09 May 2012

Blog Gua..

Assalamualaikum..


Kalau korang perasan, gua dah start jarang jarang update blog giler nie kan. Bukan sebab gua malas, tapi gua banyak menghabiskan mase gua dengan tido, tengok anime dan tidak lupe juga kepada maen game. Mesti korang kagum dengan alasan gua kenapa gua jarang update blog nie kan. Hahahahaaa.

Tadi gua cek profile blog gua, tak sangka dah setahun juga blog gua nie ye. Then gua try tengok gambar gambar from this blog. Gua jumpa la banner banner gua yang lame lame tu. Tak silap gua, ade 2,3 gak la banner yang gua design dulu. Bile gua ratapi banner banner yang gua design dulu lame lame. Sumpah buruk ! Nape la gua design banner buruk cam gitu ye. Heran gak gua. Maybe sebab gua 1st time edit gambar gune adope photoshop. Tu pasal buruk kot. Hehehehee.

Blog gua dulu tak macam blog gua sekarang. Kalau tak silap gua, dulu blog gua kaler itam merah ngan putih. Time tu bagi gua, kombinasi tiga kaler tu la yang paling cantik dekat dunia nie. Kombinasi kaler kaler laen sume tak cantik bagi gua. Buruk giler la kombinasi kaler kaler laen tu la senang cite. Hahahahaa. Btw, gua peminat setia kaler putih. Bersepah baju baju gua yang kaler putih. Nasib baek design laen laen. Takde la orang cakap gua tak mandi nanti sebab pakai baju same. Heheheheee

Lagi satu, dulu dekat banner gua ade la gambar gua. Gua ingat buat camtu nampak menarik. Tapi gua silap. Gua memang silap besar time tu. Serius giler memang tak menarik letak muke sendiri dekat banner tu. Rase cam nak bagi penampor je kat diri sendiri. Hahahahaa. Bila ingat balik, time mule mule berbloging nie, gua takde follower. Satu pon takde. Sedey gak kan. Tapi gua bukan kesah pon sebab buat pe nak ade follower sedangkan enrty pon gua takde. Hahahahaha. Ape yang follower gua nak bace nanti. Tak kan nak tengok muke gua je ke. Memang tak la kan. Hahahahahahaa.

Sebab gua buat blog nie pon gua dah tak ingat sangat. Yang gua ingat, dulu gua ade kawan yang ajak gua buat blog nie. Time tu gua taknak sebab gua rase gua suck dalam bab bab penulisan nie sebab rata rata blog yang gua tengok banyak yang kopi pasta je. Takde idea sendiri. Bosan and tak menarik ! Kalau sikit sikit takpe la, gua boley terima lagi. Kalu dah semua entry asyik mengkopi je, memang mintak kaki je la kan. Hahahahaaa.

Then kawan gua tadi tu jadi la blogger yang berjaya, gua kagum gak. Entry die pon banyak gak yang giler giler cam entry gua. Menarik, tapi tak semua entry die gua baca sebab banyak sangat. Pening otak gua nak membaca sepatah demi sepatah perkataan yang muncul di skrin laptop gua. Heheheheheee. Finally, gua pon berusaha la membina blog nie. So tercipta la hafizhafizi91.blogspot.com hasil dari name gua sendiri sebelum gua tukar blog address kepada bilakucingmenari.blogspot.com hasil daripada kucing yang menari tango depan gua mintak makanan free. Hahahahaaa.

Bila gua dah tukar blog address gua. Gua pon design 100% blog gua. Takde lagi background hitam merah bagai dan takde lagi banner muke sendiri sume. Gua buat blog kaler putih yang simple giler. Takde pecah pale nak pikir camne nak design blog jadi kool giler and time tu la gua bersemangat buat entry entry mengarut sume bagai. Hehehehehe. Okey okey ! Sudah cukup gua mengarut kali nie. Nanti laen kali gua cerita lagi ye. Tunggu je la okey. Gua tak lari mane pon. Hehehehehee. Before gua terlupa, gua memang taknak letak muke gua dekat blog nie. Takut jadi tak menarik plak pastu rase nak tampo tampo diri sendiri lak. Hahahahaa.

Chow !!

p/s : kawan yang ajak gua buat blog nie dah delete dah blog die. sedey :(
Tamat sudah cerita gua. Sekian !

4 comments:

[ miSsNanA ] said...

dia yang ajak lu buat belog ..tapi dia delete belog..aishh3 :)

Hafiz Hafizi said...

die da bosan ngan dunia blog kot..
tu pasal die delete blog die...
hehehehe

sis92 said...

hee mengimbau kenangan nampaknya..dulu pun sis punya blog ntah hape2..dulu tak reti langsung nak edit2 bagai..sekarang dah maju sikitlah..
yup agak kureng meminati blog yg copypaste je kejenya..

Hafiz Hafizi said...

@sis 92 : actually tak ingat sangat pon.
biler tgk gambar2 tu baru ingt..
hehehee