churp

05 May 2012

Tensen !

2,3 minggu lepas punye cerita...


Time tu gua still cuti pertengahan sem lagi. Disebabkan internet dekat U gua yang agak terlalu giler mengecewakan gua kerana kelajuannye yang mampu mencecah kelajuan seperti siput sedut, maka gua pun jarang la dapat online sepuas ati nye. Bukan sahaja gua je yang merasa kecewa masalah ini, malahan kucing kucing diseluruh U gua turut merasai kekecewaan gua ini. Kasihan kucing kucing itu tak boley nak update status FB selalu. Kasihan mereka meraka itu ! Hahahahahaa. Nak surf ini kene blok, nak surf itu pon kene blok, nak surf sana sini pon tetap kene blok. Ishhh ! Tak paham la gua nape mesti nak blok sume bende gua nak surf. Tensen la gua camgini. Kasi bakar ini line tau la. Hahahahaaaa.

Bukan sahaja gua tidak puas ati terhadap perkhidamatan internet, malah gua pun giler kecewa dengan siaran radio yang entah berapa banyak nyer la sampai tak terucap dengan kate kate dekat Malaysia nie tapi satu pun susah nak dapat siaran yang clear giler dekat U gua nie. Setakat nak dengar radio dalam bahasa melayu memang takde harapan la nak dapat line clear, tapi kalau korang rase korang hebat giler memahami bahasa thailand. Sudi sudi la kan diri tu mendengar siaran radio itu di sini ye. Confirm clear giler line rado tu. Gua tak tipu. Heheheheee.

Eh eh eh ! Jauh sangat gua sudah melakukan pergerakan lencongan ini. Merepek aje gua ini. Ayuh kite kembali semula kepada cerita cuti pertengahan sem gua. Macam cilake je ayat gua kan. Hahahahhaaaa.

*********

Pada suatu hari ape entah di waktu tengah hari. Gua pon dah lupe ari ape ari tu sebab dah 2,3 minggu nyer cerita kan. Mustahil la gua ingat kan. Heheheheheee. Tiba tiba.

Pintu bilik gua ditolak dengan kuat nyer sehingga berguguran tombol pintu itu jatuh dan seberapa ketika kemudian, pintu bilik gua itu pun rebah. Dan selang beberapa saat selepas itu, bunyi guruh dilangit jelas kedengaran. Kilat sabung menyabung dan ayam yang tengah bersabung pon menghentikan perlawanan sabung menyabung mereka itu kerana takut takut mereka disambar kilat yang sedang sabung menyabung itu pula. Lantas hujan lebat mulai turun selepas itu dan banjir kilat pun berlaku. Itik itik pak cik Leman segera menggambil kesempatan akibat banjir kilat itu untuk meloloskan diri dari sangkar itik yang kerap berbau seperti tahi itik itu. Hehehehe. Okey okey. Ini cerita, gua tipu. Haahahhahaaaa. Kali nie cerita yang betol betol okey.

Tiba tiba...

"Hafiz, downloadkan lagu lagu baru. Kakak nak". Kakak gua mengarahkan gua.

Sesuka ati beliau je mengarah ngarahkan gua yang sedang bersenang lenang bersama sama laptop gua yang sudah tiga ari tidak shut down di atas katil yang empuk ditemani bantal bantal pelok gua.

"Tengok la kalo orang free, orang tengah bizi nie". Gua membalas dalam keadaan berbaring dengan ati yang riang seperti kanak kanak dalam iklan ribena tu. Hahahahahaa.

Sememang nyer gua tengah bizi time tu even korang nampak gua sedang berbaring dengan senang lenang nyer time tu. Gua tak tipu la bab bab kebizian gua nie. Kebizian gua ini memang terlalu bizi sehingga kalau Obama tengok gua punye bizi. Die pon tak sanggup nak jadi gua disebabkan kebizian gua yang melampau itu sehingga mampu mengalahkan kebizian die sebagai presiden amerika. Confirm die menangis sendirian bawah katil kalau die amik alih kebizian gua yang lagi bizi dari kebizian die nie. Kasihan kan. Hahahahahaaa. Amik korang ayat yang berterabur yang ikhlas dari gua nie. Berape banyak bizi la gua nie. Hahahahahaa

"Bizi ape la die tu. Asek baring je tau. Pemalas betol die nie. Patut la makin gemok". Satu perlian yang ikhlas dari kakak gua kepada gua di tengah hari itu.

"Die pon gemok gak. Hahahahaa". Gua pon memerli balik kakak gua time tu gak. Mane boley gua sorang je yang gemok. Sape yang cakap gua gemok mesti la kene gemok gak. Baru fair and lovely. Tak gitu. Hahahahaaa.

Dek kerana perlian yang tersasar dari kene jiwa raga gua. Gua pun segera la mencari lagu lagu baru seperti yang kakak gua arahkan.

"Ape sume lagu nie. Tak best giler. Lirik entah ape ape. Bosan. Buang mase je download. Nasib baek free. Kalau kene bayar, confirm gua claim balik duit gua dekat kakak gua tu. Hehehehee". Ati kecil gua berkata kate manis.

Setelah selesai mendownload sume lagu lagu yang gua rase baru tu, gua pun mendengar nyer satu persatu.

"Apa pasal lagu lagu ini sume nyer tentang putus cinta. Bengang la gua camni. Time gua sedey break dulu, takde pon lagu lagu camni. Time gua da okey, lagu putus cinta je ade. Ini tidak adil" ! Ati kecil gua memberontak.

Time itu mahu sahaja gua cari penulis lirik lagu lagu sedey itu tukar lirik lagu die sampai jadi lagu gembira. Kalau beliau tak mahu dengar cakap gua, terpaksa la gua ikat beliau dekat pokok dan lepaskan berjuta juta bala tentera kerengga gua yang gua ternak dekat pokok Kak Timah jiran gua menyerang beliau. Biar beliau tahu betape sakit nyer ati gua ini dengan lagu lagu sedey die. Hahahahaaa.

THE END

*********

Actually, gua pon tak tau nape gua wat entry ini. Memang cilake kan setakat tulis entry untuk merepek aje.Lantak gua la kan. Hahahahaaa. Dah lame gua tak update blog nie sebab line internet dekat U gua memang mengecewakan. Sakit je ati gua. 

And pasal lagu putus cinta tu, lagu tu sedap. Tapi lirik die, tak boley blah langsung. Gila bayang aje gua tengok. Hahahahaaa.Tak boley la gua nak perform lagu lagu camtu dekat orang tersayang gua nanti. Nanti die ingat gua nak mintak break plak. Hura hara la nanti. Hahahaaa. Cukup la sampai sini je gua taip. Penat sudah. Kalau la entry ni bley kopi paste, takde la penat sangat gua nak menaip kan. Heheheheee. K chow !

p/s : tak semestinyer time bahagia tak layan lagu sedey sedey kan :)

Tamat sudah cerita gua. Sekian !

2 comments:

eLLa n aLia said...

let me guess? UNIMAP? akak sy study sana.. katanya, siput lagi laju dari line intrnet sna masa skrang ni.. hoho, if i mistake, sory

Hafiz Hafizi said...

mane tau nie?
kantoi sudah..
hehehehee