churp

26 July 2012

Gangguan !!


"Abang abang ! nak lagu love song baby." Jerit seorang budak kenit dari tengah rumah.

"Ah ! Sudah. Bala dah mulai menghampiri gua" Bisik hati gua.

Gua yang sedang khusyuk bermain game dihampiri budak kenit itu dan merayu rayu meminta gua supaya memasang lagu love song baby tetapi beliau langsung tidak gua hiraukan sehinggalah beliau berjaya menarik perhatian gua dengan membuatkan game yang gua tengah maen menjadi GAME OVER !

"Tak guna betul budak kecik ini. Tak abis abis mengacau je. Ape benda la lagu love song baby yang die asyik merengek je." Hati kecil berkate kate lagi tapi kali ini dalam keadaan yang sakit hati.

Sumpah gua sakit hati time tu. Bukan sakit hati maen maen ini, tapi betul betul punya sakit ati yang gua dapat time tu. Ikutkan hati gua, nak aje gua pakse budak kenit tu maen balik game tu sampai menang. Biar padan muke budak kenit tu. Hahahahaaa. Tapi disebabkan gua ini abang yang baek, gua pon tidak sampai hati la melakukan bende sedemikian.

Setelah puas gua membelek belek folder lagu gua, akhirnye berjaya jugak gua menjumpai lagu love song baby tu. Mule mule gua ingat lagu ape, rupa rupa nyer lagu Love You Like a Love Song nyanyian Selena Gomez. Lepas tu, gua pon pasang la lagu tu. Budak kenit itu kelihatan sungguh gembira sekali dan turut bernyanyi bersama sama.

Setelah berulang kali budak kenit itu mendengar lagu itu. Gua pun datang dekat beliau dan terus menutup lagu itu dan tanpa belas kasihan menghalaunye. Budak kenit itu sungguh terkesima lalu mengalir la air mate nyer dan beliau terus berlalu mendapatkan encik emak di dapur.

"YES ! Dapat gak aku balas dendam". Padan muke die. Hahahahahahaa. Gua klik game gua dan terus maen.

Nampakkan, gua memang abang yang baek. Sekian !

p/s : selamat berpuasa ! :)
Tamat sudah cerita gua. Sekian !

8 comments:

CharlieAngleo said...

Hahak..baiknyer...hahahah

Hafizi Hasbullah said...

CharlieAngleo @ memanga baek kan. ahhaaa

Ety said...

hehehe. abg mithali ni :D

btw, lagu tu, mmg kegilaan budak2 kecik kot, sbb adik aku pun, kalau pasang lagu tu, part "love song baby" tu mmg kuat betul dia nyanyi.

Azee Hana said...

isy2,,,,baik nya abang..cian adik kenitt

Hafizi Hasbullah said...

Ety @ yekot. lagi satu lagi budak tu suke lagu untuk die. hebat betul mnynyi. haha

Hafizi Hasbullah said...

Azee Hana @ takpe. dah selalu da kene. ahahaa

dyabunga said...

abg mithali..haha

jom snggah baca entry kenangan ramadhan
http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.htm

Hafizi Hasbullah said...

dyabunga @ thnkz sudi singgah :)