churp

22 March 2012

Lelaki, Perempuan dan Merajuk

Assalamualaikum..


Tengah gua melepak dekat tempat tunggu bas. Gua terlihat la pasangan yang tengah syok bercinta. Jalan sebelah sebelah, bergurau gurau mesra, bertampar tampar sampai lebam. Rase time tu macam die sorang je yang de pakwe or makwe. Orang laen tak de pun pakwe or makwe nie. (terase) Bukan maen mesra lagi depan khalayak ramai. Gua tak tau la kalo diorang buat macam tu sebab sengaja je nak kasi gua jelez. Kalo betul la, hebat juga gua nie buat diorang tergugat. Hahahahaaaa. Tapi seriusly la gua agak jeles sedikit la (sikit je tak banyak ok) sebab diorang syok je kapel tapi agak sian gak kene kutuk dengan gua free free sebab bermanje depan gua. Bajet gua seronok tengok, nyirap de la. Hahahahaa

Mentang mentang la gua tengah single sekarang nie (isi form cepat kalo nak gua. hahahahahaaa), banyak pula orang yang tunjuk diorang la pasangan paling bahagia abad nie. Sekali korang break depan gua, sumpah gua gelak kaw kaw depan korang. Ape gua kesah korang tengah sedey ke tak sebab lepas break. Yang gua tau, gua memang suke tengok orang yang berlagak swit time kapel nie break pastu kutuk kutuk bekas awek. Cam celake je perangai gua kan. Hahahahahaaaa

Kadang kadang, gua hairan juga tengok ade la segelintir pasangan yang kapel bertahun tahun lame nyer. Dari zaman atuk nenek lagi diorang dah kapel, tak break break pon. Kalo la ditakdirkan pasangan tu jenis kaki mengongkong or kaki kuat merajok. Macam mane la diorang jage hubungan tu ye. Serius nie gua nak belajar cara cara menjaga hubungan supaya bertahan bertahun tahun lame nyer. Ini not kind of maen maen ok. Gua serius nie. Hohohohooo

Perempuan nie diciptakan berbeza sifat nyer dengan lelaki. Bile time merajok, sume benda jadi tak kene. Nie salah la, tu salah la, sana salah la, situ salah la. Ntah ape yang betul pon gua tak tau, nanti gua sekeh, tau la. Heheheheeee. Andai la ari tu si pakwe silap teknik memujuk, boleh dicerai nyer oleh si makwe time tu gak. Agak kasihan juga la korang time tu sebab percintaan korang terputus di tengah jalan ibarat layang layang terputus tali nyer dan tersangkut dekat tiang letrik dan layang layang itu pun terkena renjatan elektrik. Hehehehehee.

Entry gua kali nie pasal camne nak pujuk pasangan korang kalo tengah merajok. Nie sume based on pengalaman gua je, maybe betul and maybe banyak salah. Korang jangan la percaye 100 peratus ape yang gua kasi tau. Banyak auta dari fakta je. Tapi kalo korang percaye gak, lantak korang la. Gua kesah ape. Hahahahahaaa

**************** 

Kalo perempuan merajok :

Yang kaum lelaki mestila cepat cepat mintak maap. Even diorang tak maapkan korang. Mintak maaf je la. Jangan nak tunjuk hero ego sangat la time tu. Tau la laki tu ego tinggi, tapi jangan nak sangat pentingkan diri tu. Ingat perasaan makwe tu sikit. Dah tau salah, ngaku je salah. Bukan payah pon nak ngaku salah and mintak maap. Jangan nak buat tak tau je ok. Next, korang cakap dengan awek korang tu baek baek, gunakan perkataan perkataan indah, sopan santun dan baek baek belaka saja time nak memujuk. Jangan nak ngader ngader pegi maki awek korang time tu. Memang cerai la jawapan yang korang dapat dari awek korang tu ha. Orang tengah bz merajok, suke suke ati je korang pegi maki kan. Memang tu la balasan yang setimpal korang akan dapat. Padan muke ! Hahahahahaaaa. 

Then kalo perempuan tu cam malas nak layan korang je, korang bagi la die mase sampai mud die dah ok. Jangan nak memaksa sangat anak orang tu, bukan bini korang pun lagi nak pakse pakse. Ada paham ? Hohohohohooo. And kalo la korang rase bosan tak tau nak buat ape, pegi la mesej perempuan perempuan lain, tak pun sekandal sekandal korang ke. Kalo dah name nyer laki confirm confirm la ade kawan perempuan yang bersepah sepah kan. Macam la gua tak tau kan. Hehehehee. And kalo la korang rase korang tu kaye, korang kasi la diorang hadiah. Tak payah mahal mahal, murah pun dah ok da, janji korang kasi something that yang buat mud diorang okey sikit. Jangan korang pandai pandai bagi makanan kucing, memang tak selamat la hidup korang pastu. Time tengah bengang bengang tu, di cari nyer anak rimau, pastu baling kat muka korang kasi hancur, tau la. Hahahahahaaaa.

If awek korang merajok sebab korang kantoi ade perempuan laen, korang pandai pandai la reka cerita bagai. Kate la tu sume adek adek angkat, kakak kakak angkat korang, sepupu sepapat yang dah berpuluh puluh tahun tak jumpa, tak pun mak cik ke. Bukan payah nak menipu kan, senang je pon. Kalo nak menipu tu biar la logik sikit, jangan maen cakap je. Tak pasal pasal, nanti ade kaki yang melayang kat muka korang sebab salah tipu. Heheheheheee. Tak pon korang try la buat lawak yang korang rase die boley bantai gelak. Jangan la pulak kasi lawak yang korang sorang je paham and korang sorang je yang gelak, yang awek korang tu tak paham pon pe lawak korang. Itu seriusly amat memalukan. Giler ape buat lawak tak jadi. Hahahahahaaa 

Last sekali, kalo la awek korang still merajok gak lepas korang try sume tips gua kasi nie, korang tak payah la buat pape dah. Korang merajok je ngan awek korang tu sebab ngader ngader nak merajok lame lame. Ingat  korang takde keje laen ke nak buat selain nak pujuk die. Banyak lagi game ngan muve yang korang nak maen and abiskan. Die tak pikir ke semua tu. Hohohohoo

Kalo lelaki merajok :

Macam biase gak, mintak maaf, cakap elok elok, pujuk memujuk, kasi lelaki mase untuk bertenang, kasi mesej yang ade animasi kiut miut, tak pon kol terus pakwe korang tu. Try pujuk elok elok, confirm ok la nanti. Kalo die still nak merajok gak, korang biar je pakwe korang tu. Nanti die da ok or rindu korang, die mesej la balik korang. Lelaki nie simple je, tak serabut payah cam perempuan. Hohohoho

****************

Sekian sahaja tips yang gua dapat berikan pada  kali ini. Semoga kite berjumpa lagi di mase akan datang di dalam blog yang same. Hehehehee. Celake giler ayat gua, sekema nak mampos. Mesti korang menyirap je dengan gua kan. Hahahahaaa. Gua pon dah tak tau nak tulis ape dah nie. Chow !

p/s : budak ini utang gua pizza ! dah dua sem gua tak makan pizza nie. grrrrrr

Tamat sudah cerita gua. Sekian !

5 comments:

Yana Libra said...

macam ade pengalaman je??

ni mesti banyak skandal ni kan??

Hafiz Hafizi said...

mane ade pengalaman...
based on pemerhatian je, bukan experience k
:p

[ miSsNanA ] said...

tertarik sangat gan entri nie :) . .

penulisan yg menarik . .

Hafiz Hafizi said...

thnkz... :)

wawa said...

entri yg menarik :D suka2 .